Harsen

Haren zitten over het hele lichaam, met uitzondering van de handpalmen en voetzolen. Op sommige plaatsen is het haar ongewenst, tegenwoordig zijn er veel manieren om dit ongewenste haar zowel tijdelijk als definitief te verwijderen. Er zijn 2 vormen om haren tijdelijk te verwijderen, dit zijn depileren en epileren.

Depileren is het verwijderen van de haren tot op het huidoppervlak, bijvoorbeeld door middel van scheren of ontharingscrème. Het nadeel hiervan is dat de haren vrij snel weer zichtbaar en voelbaar worden.
Bij het verwijderen van haren door middel van epileren (pincet, hars) wordt de haar tot onder het huidoppervlak verwijderd, dus de haarwortel wordt ook verwijderd.

Doordat er een nieuwe haar gevormd moet worden hebben epilatiemethoden een langduriger effect dan de depilatiemethoden. Tevens komen de haren zachter terug. Verder zijn er verschillende methoden om haren definitief te verwijderen, deze methoden worden (nog) niet bij ons aangeboden.

Gelaat harsen

Bij ons wordt bij het harsen van het gezicht gebruik gemaakt van hars dat verwarmd wordt in een harskomfoor. De warme hars wordt door middel van een kwast aangebracht op de te harsen gebieden. Wanneer de hars is gestold wordt deze in één beweging van de huid getrokken.

Lichaam harsen

Voor het harsen van haren op het lichaam wordt bij ons gebruik gemaakt van harsrollers. De hars wordt in de roller eerst verwarmd om deze vloeibaarder te maken, daarna wordt de hars door middel van de roller aangebracht op het te harsen gebied. Vervolgens wordt er een harsstrip op de hars aangebracht, deze wordt aangewreven en vervolgens in één beweging van de huid getrokken.