Er zijn verschillende vormen van huidonzuiverheden die behandeld worden tijdens een dieptereiniging bij Salon Mooi Zo! Dit zijn o.a. comedonen (mee-eters) en gerstekorrels, hieronder een korte omschrijving.

Comedonen (mee-eters)

Een mee-eter (medisch:comedo, van Latijn: com: mee, edo: eten) is een verstopping van hoorn in de opening van het haarzakje. Mee-eters zitten doorgaans op het gezicht, maar ook in de nek en/ of op de rug en schouders. Ze zien er uit als zwarte of witte puntjes, voornamelijk pubers hebben hier last van maar ze komen in alle leeftijdsgroepen voor. Het gebruik van overmatige en/ of verkeerde make-up en oliën kan ervoor zorgen dat ze zich vermeerderen.

Mee-eters ontstaan dus door een stoornis in het verhoorningsproces. In het haarzakje hoopt het hoorn zich op, waarna het zich mengt met talg. Er zijn 2 soorten comedonen, namelijk de open comedonen, ook wel blackheads, en de gesloten comedonen, ook wel whiteheads. Het zwarte puntje van de blackhead is een ophoping van hoorn die de verwijde uitvoertunnel van het haarzakje vult. Bij een whitehead is de afvoertunnel zeer nauw, waardoor hoorn en talg niet goed kunnen worden afgevoerd. Dit in combinatie met de van nature aanwezige bacteriën in het haarzakje kan een (jeugd)puistje doen ontstaan.

Gerstekorrels

Gerstekorrels (Latijn: milia) zijn kleine witte korreltjes in of onder de huid en zijn een ophoping in de talgklieren of zweetklieren. Gerstekorrels ontstaan in kleine holtes (cystes) langs de klieren, de cystes vullen zich met talg en dit verhardt zich. Gerstekorrels komen zeer regelmatig voor en zitten voornamelijk in het gezicht en dan vaak rondom de ogen.

Bij jonge vrouwen is het mogelijk dat ze gerstekorrels krijgen wanneer ze veel in de zon hebben gelegen. Ook kunnen gerstekorrels ontstaan op plaatsen van de huid waar blaren hebben gezeten. Tevens na schaafwonden, huidverbrandingen en bestralingstherapie kunnen gerstekorrels ontstaan. Gerstekorrels zelf zijn een onschuldige aandoening, echter vanuit cosmetisch oogpunt laten veel mensen ze verwijderen bij een schoonheidsspecialiste.

Behandeling

In zowel de reinigende behandeling als in de uitgebreide behandeling zit een dieptereiniging. Voor en tijdens de dieptereiniging zal er, afhankelijk van uw huidtype, een stoomapparaat op uw gelaat gericht zijn. De stoom zorgt ervoor dat de huid verwarmd en verweekt waardoor onzuiverheden makkelijker te verwijderen zijn. Mee-eters worden na het verwarmen en verweken van de huid van onderaf uit de huid gedrukt. Gerstekorrels worden eerst met een kleine steriele naald ingeprikt (doet geen pijn), waarna ook deze van onderaf uit de huid gedrukt worden.

Couperose behandelen West-Vlaanderen

Couperose is een ongevaarlijke maar vervelende aandoening en komt meestal voor in het gezicht of op je decolleté. Mensen met couperose voelen zich onzeker door de zichtbare bloedvaatjes die de huid een rode of soms een blauw kleur geven. Couperose kan ook branderig aanvoelen en een rood hoofd geven. Couperose gaat helaas niet vanzelf over.  Vaak wordt couperose geassocieerd met rosacea: hoewel deze aandoeningen vaak samen voorkomen zijn het wel twee verschillende dingen. Met de Venus Swan in onze kliniek in De Haan West-Vlaanderen kunnen we couperose en rosacea behandelen.